19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Šči (zelná polévka)

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 500 g
kysané zelí 500 g
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: ruská
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř. Kysané zelí vymačkáme a slijeme lák do hrníčku. Zelí pokrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu očistíme, nastrouháme na hrubo a osmažíme na cibulce. Přidáme pokrájené zelí, chvilku podusíme a směs přidáme k masu. Vaříme doměkka. Vmícháme růžovou jíšku, povaříme. Ke konci vaření přidáme nakrájená oloupaná rajčata a oloupané, na kousky nakrájené jablko. Nakonec vlijeme odložený lák ze zelí, povaříme a dochutíme solí, nasekaným koprem a pepřem. K polévce podáváme na misce hustou zakysanou smetanu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Chuťovka - vejce se sýrovou náplní

Postup: Uvaříme si vejce natvrdo. Necháme je vychladnout. Rozpůlíme, opatrně vyjmeme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí nanuk Míša

Postup: Tvaroh ušleháme se zakysanou smetanou, osladíme 2 lžícemi moučkového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 2.

Postup: Máslo roztopíme, smícháme cukr, žloutky, tvaroh, máslo a krupičku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...